nezadáno
ne

Prodej rodinného domu, 299 m2

Krásná Lípa, Krásný Buk, okres Děčín

2 100 000 Kč

celkem, včetně provize, včetně DPH, včetně právního servisu

Dovolujeme si Vám nabídnout prodej podstávkového rodinného domu (býv. zájezdní hostinec) ve městě Krásná Lípa, v místní části Krásný Buk, v nádherné krajině na pomezí Národního parku České Švýcarsko a CHKO Lužické hory. Jedná se o historickou členitou budovu z roku 1769, která však není památkově chráněná. Budova RD prošla částečnou rekonstrukcí, kdy byly adaptovány obytné místnosti a kuchyň, zbudována koupelna s WC a RD je tak nyní schopen omezeného užívání. Celkově je pak budova určena ke kompletní rekonstrukci. Po rekonstrukci lze rozšířit na více bytů (adaptace podkroví), nebo na zřízení provozovny restaurace či pensionu.
Dům je ze dvou světových stran (S, J) přístupný samostatnými vchody. Podstávkový rodinný dům je postaven ze smíšeného zdiva (významná část je tedy dřevěná), s kamenným pískovcovým základem, pod sedlovou střechou, s klenbovými stropy, který v úrovní 1.NP mj. obsahuje i sklepní prostory o několika samostatných místnostech. Je zde sklad a tzv. černá kuchyně s výčepem/dílnou s rovným podhledem (dřevěným kazetovým stropem), která může být využívána jako pokoj. Historicky objekt v úrovni 1.NP fungoval jako restaurační zařízení. Výměra užitných ploch 1. NP je 101.80 m2.
V úrovni 2.NP objekt disponuje bytovou jednotkou o celkové dispozici 3+1, vstupní halou a samostatným vstupem z východní strany objektu. Výměra užitných ploch 2. NP je 156.80 m2.
V úrovni 3.NP objektu rodinného domu disponuje dalšími dvěma prostory v podkroví, z toho jeden prostor je plnohodnotnou půdní vestavbou, dále je v tomto nadzemním podlaží chodba a půdní obytný prostor. Výměra užitných ploch 3. NP je 76.30 m2.
Obestavěný prostor činí celkově 1 145 m3.
Budova prošla větší rekonstrukcí v 90. letech, která spočívala ve výměně střešní krytiny, obnově některých nosných prvků. Poslední rekonstrukce, která na domě proběhla v roce 2018 spočívala v úpravě vnitřních povrchů, opravě podlahových ploch, částečné výměně oken, instalace sociálního zařízení a kuchyně se spotřebiči. Předmětem rekonstrukce byla i částečná elektroinstalace v mědi a doplnění střešní krytiny.
Budova je napojena na E, V, VK, k dispozici je na pozemku studna, přípojka VK, přípojka VV, přípojka plynu. Konstrukční charakteristiky domu nejsou vzhledem k jeho stáří k dispozici, rovněž tak jakákoliv stavební dokumentace, je provedeno pouze zaměření současného stavu. Vytápění je řešeno teplovzdušným vytápěním, případně lokálně kamny na TP v obytných místnostech, ohřev TUV je řešen boilerem.
Místní část obce Krásný Buk je součástí obce Krásná Lípa, jež leží cca 4 km Z od Rumburku. V obci je základní občanská vybavenost, rozšířená je pak ve městě Rumburk, nebo Varnsdorf. Dopravní dostupnost je přiměřená, jako v obdobných obcích. Nemovitost je umístěna v klidné lokalitě okrajové části obce a je situována v rozptýlené zástavbě rodinných domů, podél asfaltové komunikace, která umožňuje přístup k oceňované nemovitosti.
Pro více informací kontaktujte makléře. Jedná se o insolvenční prodej z majetkové podstaty dlužníka dle IZ-Zákon č. 182/2006 Sb. Hypoteční financování je možné, rádi Vám pomůžeme.

Celkem: 2 100 000 Kč
ID inzerátu: 7940681
Typ nabídky: prodej
Stav nabídky: Aktivní
Číslo zakázky: 11532014
Stát: Česká republika
Kraj: Ústecký
Lokalita: Krásná Lípa, Krásný Buk, okres Děčín
Kategorie: Rodinné domy
Podkategorie: do 3 mil.
Stav nemovitosti: před rekonstrukcí
Užitná: 299 m2
typ: smíšený
Počet nadzemních podlaží: 3
Typ vytápění: Ústřední tuhá paliva
Umístění objektu: Samostatný
Zahrada: ano
Plyn: ano

Kontakt na prodejce nemovitostí