nezadáno
ne

Prodej hotelu, 2512 m2

nám. Svobody, Zlaté Hory, okres Jeseník

4 500 000 Kč

celkem, včetně provize, včetně DPH, včetně právního servisu

Příležitost pro development v srdci Zlatohorska

Přímo na náměstí č.p. 50 stojí budova zchátralého hotelu Sonne neboli Hotelu Slunce. Po válce více známého pod názvem Slezská beseda - centrum kulturního života regionu. Hotel stojí na místě rodného domu matky skladatele Franze Schuberta, jehož základy můžete v přízemí hotelu vidět. Je zpracována studie k vybudování 45 investičních apartmánů o velikosti 50 m2. Nejedná se o památku.

Proč investovat právě zde? Náměstí ve Zlatých horách je srdcem turisticky atraktivního regionu Zlatohorsko: ať se odtamtud vydáte kterýmkoliv směrem, učaruje Vám. Biskupská kupa je nejstarší kamenná rozhledna v Jeseníkách, na Zámeckém vrchu nad městem najdete zbytky hradu Edelštejn, o kousek dál leží vyhlídkové skalisko Výří skály a vyhledávané slezské poutní místo s kostelem Panny Marie Pomocné nebo lyžařský areál Příčná. U penzionu Rejvíz pak začíná cesta k Velkému mechovému jezírku uprostřed rašelinišť, nejkouzelnějšímu koutku přírody v Jeseníkách. Přímo ve Zlatých horách se dozvíte o těžbě zlata v místním muzeu, výlet na Praděd či do Karlovy studánky zabere méně než hodinu. Za nákupy můžete vyrazit do polského města Glucholazy, které se nachází jen 7 minut jízdy autem daleko.

Hotel má k dispozici všechny inženýrské sítě včetně plynu. Nachází se na zastavěné ploše 604 m² a nabízí užitnou plochu 2512 m², což nabízí velkou škálu možností využití. Parcela je o rozloze 1566 m² s vjezdem zezadu. Jedná se o brownfield, bývalé kino je po požáru staticky narušeno, stavba je očištěna a připravena na rekonstrukci. Na renovaci lze čerpat dotace.

Panoramatické fotografie interiéru na vyžádání u makléře.

Energetický štítek nebyl dosud zpracován proto uvádíme G. Třída energetické náročnosti budovy: G - Mimořádně nehospodárná dle vyhlášky č.264/2020 Sb..

Celkem: 4 500 000 Kč
ID inzerátu: 7916056
Typ nabídky: prodej
Stav nabídky: Aktivní
Číslo zakázky: 18228
Stát: Česká republika
Kraj: Olomoucký
Lokalita: nám. Svobody, Zlaté Hory, okres Jeseník
Kategorie: Komerční objekty
Podkategorie: Hotely
Energetický štítek: G
Stav nemovitosti: před rekonstrukcí
Užitná: 2512 m2
Zastavěná: 604 m2
typ: cihlový
Počet nadzemních podlaží: 4
Elektřina: ano
Plyn: ano

Kontakt na prodejce nemovitostí