nezadáno
ne

Prodej pozemku pro stavbu domu, 5882 m2

Brno, Žebětín

Inzerát je starší než 6 měsíců!

26 469 000 Kč

celkem, včetně provize, včetně DPH, včetně právního servisu

Zn-10 to je dle aktuálně projednávaného územního plánu města Brna značka lokality Žebětínský statek zajišťující rozvoj bydlení, navazující na současnou výstavbu lokality Kamechy s charakterem staveb B/r2, tedy bydlení rezidenční ve výškové úrovni 2, s výškou stavby 3-10 m.

V této lokalitě připravujeme soubor pozemků vhodný pro investory, který mají zkušenosti s developerský projekty. Tento soubor pozemků se nabízí jako celek, s celkovou plochou 5882 m2.

Jednou z podmínek pro výstavbu v této lokalitě je dle chystaného územního plánu zpracování územní studie-12, kterou bude zadávat město. Každý z investorů si ale může nechat vypracovat svou studii, kterou se může město nechat inspirovat, při zpracování své studie území. Investor by měl dbát také na místní obojživelníky a navrhnout jim opatření podporující jejich migraci.

Výstavba v této lokalitě je také podmíněna vybudováním východní částí obchvatu Žebětína, který zajistí přístup po komunikaci do této lokality, na jehož první etapu bylo vydáno územní rozhodnutí o umístění stavby 5.2.2021. V dolní části této lokality je již v přípravě jiný developerský projekt, na který by se dalo po dohodě s investorem tohoto projektu s výstavbou navázat.

Spojení s městem Brnem zajišťuje Dopravní podnik města Brna pomocí autobusové linky 52 z Mendlova náměstí, přes Žebětín až do Bystrce a zase zpátky. Okružní jízdu přes sídliště Kamechy zajišťuje linka 54. Katastrem Žebětína prochází část trasy nedostavěné „Hitlerovy“ exteritoriální dálnice Vídeň - Vratislav, na jejímž tělese zde byla v 80. letech vybudována zčásti čtyřproudová silnice do Bystrce.

V roce 2013 byla dostavěna nová škola ZŠ Brno Otevřená. V obci je též mateřská škola s pracovišti Drdy 25 a Kohoutovická 33.

Na katastru Žebětína se rozkládá řada lesů, ve kterých se nachází následující maloplošná chráněná území Augšperský potok a Pekárna. Dalším maloplošným chráněným územím na katastru Žebětína je přírodní památka Žebětínský rybník. V lese na východě katastru Žebetína se nachází památný strom dub „Troják“.

Celkem: 26 469 000 Kč
ID inzerátu: 7829678
Typ nabídky: prodej
Stav nabídky: Aktivní
Stát: Česká republika
Kraj: Jihomoravský
Lokalita: Brno, Žebětín
Kategorie: Pozemky, zahrady a historické stavby
Podkategorie: Pro bydlení
Plocha: 5882 m2