nezadáno
ne

Prodej rodinného domu, 545 m2

Tisá, okres Ústí nad Labem

Inzerát je starší než 6 měsíců!

9 750 000 Kč

celkem, včetně provize, včetně DPH, včetně právního servisu

Dovolujeme si Vám nabídnout prodej původní reprezentativní neoklasicistní vily Bertholda Jägera v obci Tisá, umístěnou v úchvatném prostředí a těsné blízkosti Tiských stěn, jež jsou součástí CHKO Labské pískovce. Vila je v současné době zapsána v KN jako bytový dům a jsou zde vyčleněny dvě bytové jednotky. Vila není památkově chráněná.
Ideální příležitost koupě sídla s nadstandardním pozemkem ve stabilizovaném území, bez přímých sousedů (nejbližší 200 m).
Budova je sice určena ke kompletní rekonstrukci, ale má dochovánu většinu vnějších i vnitřních prvků původní architektonické výzdoby a vybavení (štukatérská výzdoba, mozaikově skládané vlysy, mosazné kování, schodišťové zábradlí, původní masivní dveře s obložkami, původní okna a dveře, atd.).
Jedná se o zděnou, částečně udržovanou, celopodsklepenou budovu vily z roku 1920 - 21 s valbovou střechou, dispozičně orientovanou na jihozápad, s obytným 1. NP + 2. NP a s aktuální dispozicí 2 x 4+1. Dispoziční uspořádání místností je v nadzemních podlažích identické. Po rekonstrukci lze rozšířit na 4, resp. 6 bytů (adaptace podkroví). Výměra obestavěného prostoru OP=2103 m3, zastavěná plocha nadzemních podlaží ZP=193,47 m2, ZP 1PP=183,97 m2, celková užitná plocha UP=545 m2. Dům disponuje zachovalými, někde dožitými a degradovanými prvky původních konstrukcí (ústřední vytápění-výměna, osinkocementová krytina-výměna, okna-renovace/výměna, dveře-renovace, schodiště, podlahy-renovace, atd.). Konstrukce krovu je ve velmi dobrém stavu. Z inženýrských sítí je k dispozici VV a VK. Dále je k dispozici vlastní pramen, studna a jímka. Konstrukční a materiálové charakteristiky rodinného domu jsou k dispozici v omezené formě - byl zhotoven zákres podlaží pro vyčlenění bytových jednotek v minulosti. Vytápění bylo řešeno jako ústřední s kotlem na TP, který je nyní nefunkční.
Budova se nachází na vlastním rozlehlém a mírně svažitém pozemku, orientovaným na J, jež je celý definován v ÚP jako plochy individuálního bydlení venkovského typu. Na pozemku rovněž historicky stojí budova garáže, jež není zapsána a zakreslena v KN. Pozemek s vzrostlou parkovou výsadbou je osázen vzácnými dřevinami, ale není v současnosti udržován.
Obec Tisá leží cca 15 km S od Ústí nad Labem a cca 12 km od Děčína. V obci je základní občanská vybavenost (MŠ, ZŠ, pošta, obchod, restaurace), kompletní vybavenost se nachází v Ústí nad Labem. Výhodou je ideální dopravní dostupnost, Exit 80 a 87 dálnice D8 je vzdálen cca 3 km. Nemovitost je umístěna v klidné lokalitě východní části obce a je situována na okraji rozptýlené zástavby rodinných domů a vil, podél obecní komunikace, která umožňuje přístup k nemovitosti.
Hypoteční financování je možné. Pro více informací kontaktujte makléře. Vhodné pro investory.

Celkem: 9 750 000 Kč
ID inzerátu: 7895304
Typ nabídky: prodej
Stav nabídky: Aktivní
Stát: Česká republika
Kraj: Ústecký
Lokalita: Tisá, okres Ústí nad Labem
Kategorie: Rodinné domy
Podkategorie: do 10 mil.
Stav nemovitosti: před rekonstrukcí
Užitná: 545 m2
typ: cihlový
Počet nadzemních podlaží: 3
Typ vytápění: Ústřední tuhá paliva
Umístění objektu: Samostatný
Terasa: ano
Voda: ano
Balkon: ano
Zahrada: ano