nezadáno
ne

Prodej rodinného domu, 435 m2

Jiráskova, Heřmanův Městec, okres Chrudim

24 600 000 Kč

celkem, včetně provize, včetně DPH, včetně právního servisu

Excluzivně nabízíme k prodeji rozlehlou pozdně funkcionalistickou reprezentativní vilu kolaudovanou v roce 1938, která leží ve velké zahradě v klidné části Heřmanova Městce na úpatí Železných hor. Student J.Kotěrova ateliéru Bohuslav Fuchs se zde předvedl formou bílého fukcionalismu v romantické formě za užití nautických motivů s kulatými prvky, slunečních teras, kovových zábradlí i konkávního frontu. Podle dochovaných fotografii a výkresů se podařilo zrekonstruovat i zachránit samotným architektem navržený vestavěný nábytek včetně mahagonových podlah.
V prvním víceúrovňovém reprezentativní poschodí byly přijímány návštěvy a zřejmě i obchodní partneři. Ostatní tři ložnice a kuchyň s malým jídelním stolem sloužily pro soukromé účely. Pod pultovou střechou se ještě nachází byt pro služebnou, propojený s přízemím točitým obslužným schodištěm vedoucím až na střešní sluneční terasu.
Vilu si u proslulého architekta Bohuslava Fuchse objednal místní výrobce luxusních kožených doplňků pan Arnošt Löwit, později deportovaný do nacistického koncentračního tábora v Mathausenu. Tváří v tvář nebezpečné době si rodina na zahradě vybudovala i malý letecký kryt!
Vila se nachází v rovinné zahradě ukončené jezírkem s potokem. Sousední parcelu o rozměru cca 3.000m2 je možné k vile dokoupit. V nemovitosti sídlí 3 nájemci s měsíčním výnosem 36tis Kč, náklady na provoz domu se pohybují kolem 7tis Kč/měs, výpovědní doba je 3 měsíce. Všichni nájemníci mají zájem v rámci možnosti v nemovitosti zůstat.
Původní bazén zvlhčuje v letních měsících vzduch vzlínající u jižní fasády, je vytápěn slunečními kolektory. Zahrada má automatické zavlažování a osvětlení, bazén filtraci.
Vila je velmi vhodná pro reprezentační sídlo firmy pro cca 6 až 10 osob, při využití všech poschodí zde může pracovat ale i 20 lidí. Příklady využití: lékaři, právníci, SW, realitní firma nebo dvougenerační obytný dům. Je také možné postavit menší provoz na vlastním nebo dokoupeném pozemku. Parkoviště pojme až 10 vozů. Pardubice, Chrudim i Praha jsou v komfortní dojezdové vzdálenosti.

Vila se objevila v pořadu České televize Šumná města. Video můžete shlédnout v archívu v pořadu ČT Šumná města, Chrudimsko (od 4:12min). Publikovaná byla např v knize Kaleidoskop tvarů z roku 2006.

Celkem: 24 600 000 Kč
ID inzerátu: 7872601
Typ nabídky: prodej
Stav nabídky: Aktivní
Stát: Česká republika
Kraj: Pardubický
Lokalita: Jiráskova, Heřmanův Městec, okres Chrudim
Kategorie: Rodinné domy
Podkategorie: nad 10 mil.
Energetický štítek: G
Stav nemovitosti: velmi dobrý
Užitná: 435 m2
typ: smíšený
Počet nadzemních podlaží: 1
Umístění objektu: Samostatný

Kontakt na prodejce nemovitostí